1-800-987-654 admin@totalwptheme.com

Disposable Po Systeem

Verhoging van de infectiepreventie, tijdsbesparend, kostenbesparend en milieuvriendelijk

NC Medical is de exclusieve Nederlandse distributeur van het Vernacare disposable po systeem. Medische disposable pulp vormt de basis van het assortiment van Vernacare. Met het gebruik van koud water en significant minder energie dan bij de traditionele bedpanspoelers, spoelt het afbreekbare pulp samen met het afvalwater door het riool.

Het disposable po systeem van Vernacare zorgt voor:

Verhoogde infectiepreventie

Het Vernacare systeem vormt een schoner en veiliger alternatief voor patient en zorgmedewerker voor het gebruik van po’s, urinalen, nierbekkenschaaltjes en waskommen. Het risico op kruisbesmetting wordt verkleind met een disposable oplossing. Het voorkomen van infecties levert diversen voordelen op voor de zorginstelling: i)  een patiënt zonder infectie blijft gemiddeld 2,5 keer korter in een instelling dan een patiënt met een infectie ii) meer gezonde en blije medewerkers.

Tijdbesparing

Vernacare’s pulpproducten kunnen direct worden weggegooid. Omdat de pulpproducten slechts eenmalig gebruikt worden, leidt dit tot een vermindering van het aantal handelingen. Daar komt bij dat er maximaal drie disposables tegelijkertijd verwerkt kunnen worden. Dit levert een forse tijdsbesparing op en verhoogt het gebruikersgemak voor de zorgverleners. Deze tijd(swinst) kan weer worden gebruikt voor het daadwerkelijk verlenen van zorg.

Kostenbesparing

De Vortex Pulp Disposable Unit is ruim 50 procent goedkoper in aanschaf dan de gemiddelde bedpanspoeler. Bovendien is voor het afbreken en verwijderen van de pulpmaterialen slechts 24 liter koud water nodig.

Milieuvriendelijk

Het gereduceerde water- en stroomverbruik van de Vortex Pulp Disposable Unit maakt het Vernacare systeem niet alleen kosteneffectiever, maar ook minder belastend voor het milieu. Bovendien worden tijdens het afbreken van de pulpproducten geen chemicaliën gebruikt.

ACHTERGROND VAN HET PROBLEEM

In Nederlandse ziekenhuizen en in verzorgings- en verpleegtehuizen wordt veelal gebruik gemaakt van roestvrijstalen ondersteken en plastic urinalen om urine en feces af te voeren. Het reinigen en desinfecteren van ondersteken en urinalen is van groot belang, gegeven dat niet goed gedesinfecteerde materialen een bron voor de verspreiding van ziekenhuisinfecties vormt.

Voor de thermische reiniging van de traditionele producten wordt een bedpanspoeler gebruikt. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat ondersteken (po’s) die gereinigd worden met behulp van bedpanspoelers, niet afdoende schoon zijn. Recent onderzoek heeft aangetoond dat 7,6 procent tot 33 procent van de herbruikbare materialen, zoals ondersteken en urinalen, nog zichtbaar vuil bevatten na reiniging met behulp van bedpanspoelers. Daarnaast is de thermische ontsmetting door de bedpanspoeler niet toereikend gebleken om zorggerelateerde infecties te elimineren.

Vortex Pulp Disposable Unit

De Vortex Pulp Disposable Unit is een machine die door toevoeging van water en een centrifugetechniek de pulpproducten afbreekt. De pulpproducten kunnen daardoor via het riool worden afgevoerd. In tegenstelling tot een conventionele bedpanspoeler maakt de Vortex Pulp Disposable Unit alleen gebruik van koud water.

Met behulp van twaalf liter koud water worden de pulpproducten afgebroken. Met nog eens twaalf liter water spoelt de Vortex Pulp Disposable Unit de restanten weg. De Vortex Pulp Disposable Unit gebruikt geen warm water en geen chemicaliën. De Vortex Pulp Disposable Unit kan eenvoudig aangesloten worden op de bestaande riolering in een zorginstelling. Hiervoor zijn geen extra aanpassingen nodig.

De Vortex Pulp Disposable Unit kent verschillende voordelen. Allereerst het systeem kan handsfree geopend en gesloten worden. Dit leidt tot een reductie van het risico op een kruisbesmetting van een zorggerelateerde infectie. Het systeem bevat een automatische antibacteriële of desinfecterende luchtverfrisser die zorgt voor een frisse en schone omgeving. De luchtverfrisser bestrijdt ook een scala aan bacteriën. Daarnaast kan de Vortex Disposable Unit handmatig geleegd worden door middel van een noodknop, waardoor storingen eenvoudig opgelost kunnen worden.  Ook is het beeldscherm van het vermaalsysteem gemakkelijk te begrijpen en wordt iedere fase van de cyclus getoond. Tot slot start de machine pas wanneer de deksel vergrendeld is, geheel volgens de geldende richtlijnen.

Uiteraard is het Vernacare Disposable po systeem KIWA gecertificeerd.

Vortex +

vermaler

Compact

De Vortex COMPACT Pulp Disposable Unit is een machine die ontwikkeld is naar aanleiding van de vele verzoeken vanuit zorginstellingen en ziekenhuizen in de gehele wereld.

Uniek voor de Compact zijn de afmetingen en aansluiteisen. Met een maximale diepte van 33 cm is de Compact op vele locaties en ruimtes te plaatsen. Ook de aansluiteisen van alleen koud water, stroompunt en een afvoer van minimaal 40 mm (standaard wasbak afvoer) zorgt ervoor dat de Vortex Compact de logische keus is geworden voor bijvoorbeeld kleinschalig wonen.

Ook instellingen waarbij het verbruik van disposable po’s iets lager ligt maar wel optimaal gebruik willen maken van de voordelen (hygiëne, tijdsbesparing, patientervaring) van een disposable po systeem maken gebruik van de Vortex Compact. De Vortex Compact is natuurlijk uitgerust met de Smartflow technologie dat zorgt voor een gelijkmatige afvoer van de pulpproducten en voorkomt verstoppingen door doekjes. Geheel contactloos te bedienen voor een optimaal hygiënisch gebruik en heeft een zeer eenvoudige en instinctieve bediening.

De Vortex Compact is beschikbaar in 3 verschillende uitvoeringen: Hangend, vrijstaand of ingebouwd in een wand.

Compact

Compact vermaalsysteem